Bug details

Text fonts and weight changes when copying and pasting

When copying and pasting a block of text with different fonts and weights, the styles get mixed up in the pasted version. This happens with alt-copying and cmd-c cmd-v.

3 votes
Sign in
(thinking…)
Sign in with: Facebook Google
Signed in as (Sign out)

We’ll send you updates on this idea

Margaux shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

6 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: Facebook Google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
  • Matt Irving commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Hi Arpitha,

    I'm having the same issues as commented below by other users.

    macOS: 10.14.5
    XD: 19.1.22.6, Creative Cloud Sync 4.2.5.1
    Suitcase Fusion: 20.0.3 (To manage fonts)
    SkyFonts: 5.9.5.3 (Is being used to load Avenir Next LT Pro, the font being used in this example)

    The problem occurs when you are applying different formatting to multiple lines of text in a paragraph block. After saving/opening a document the formatting can shift or after a copy/paste. Something is obviously being lost in the code during this process.

    Please reach out if you'd like me to send you the file.

    This has been happening for over a year now, through different operating system and xd updates.

    I look forward to your feedback.

    Cheers
    Matt

  • Margaux commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    1/ Which OS are you using?
    --MacOS Mojave 10.14.5
    2/ Is it happening with all file or with particular file?
    -- All files
    3/ Which fonts are you using?
    -- In the case of the screenshot, I was using Georgia and Source Sans Pro.

  • Mark Palmer commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    1/ Which OS are you using? MacOS Mojave 10.14.4, but has consistently done this across different macs and MacOS versions.
    2/ Is it happening with all file or with a particular file? All files
    3/ Which fonts are you using? Doesn't really matter, but have seen it with Arial, Roboto, Roboto Slab, Univers , Helvetica, etc...

  • AdminArpitha (Software Engineer, Adobe) commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Hello Margaux,

    Thanks for reporting the issue. We were not able to reproduce the issue.

    I have some questions.

    1/ Which OS are you using?
    2/ Is it happening with all file or with particular file?
    3/ Which fonts are you using?

    If possible please provide me the file to reproduce the issue. Email_id(sannappa_AT_adobe_DOT_com).

    Regards,
    Arpitha
    AdobeXD

  • Mark Palmer commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    This issue has caused me many hours of rework—nearly at the point of using something other than XD.

Feedback and Knowledge Base