Adobe XD: Bugs (Read-Only)

PLEASE NOTE THE FOLLOWING CHANGE FOR BUG REPORTS

IMPORTANT: User Voice Bugs forum is now read-only. To learn more about this change, visit https://adobexd.uservoice.com/forums/353010/suggestions/38475424

You can reach our support team in the following:
- Adobe XD Community Forum, https://forums.adobe.com/community/adobexd

For current XD Known Issues list visit,



Thank you!
Adobe XD Team


  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Undo (cmd + z) stops working

    I have discovered that the undo function (cmd + z) stops working in XD after I have worked on a document for a while. Things that I typically undo is positioning of elements. Undo starts working again if you quit and reopen XD.

    This has happened a few times the last week.

    Environment details:
    - macOS High Sierra Version 10.13.6
    - Adobe XD version 11.0.22.10

    68 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    52 comments  ·  Design  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Error 55:47-2 when updating prototype

    Hi there, whenever I go to update my prototype I get "There was a problem updating the prototype you previously published (error 55:47:-1). Choose "New Link" to create a new prototype link." Any ideas? Thanks, Anthony

    3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Prototype  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Aspect ratio lock icon not aligned

    I noticed in the latest version 11.0.22.10 (August 18 Release)
    the aspect ratio lock icon is not aligned properly and looks way off
    I know it is very insignificant interface "bug", but a bug is a bug
    Hope you aint mad at me for nitpicking

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Design  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Assets reordering after creating a new symbol

    I was pretty excited with the latest update that I could organize my assets in an order that works best for me. I spent some time going through my current project in reorganizing my symbols and as soon as I created a new symbol the order got all jumbled up. I went through and reorganized them again, later on created a new symbol and once again they got jumbled up again.

    I was excited for this improvement but disappointed it isn't working out.

    5 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    7 comments  ·  Functional  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. 1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Win10 RS5 (Preview OS): Can not copy vector from illustrator to adobe XD

    Hey I can not copy from Illustrator to Adobe XD. I try to use everything way to copy but I can not do that.
    I used windows 10 Pro 17713.1002
    XD version: newest update today.
    Illustrator 22.1

    9 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    bug-fixed  ·  11 comments  ·  Functional  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Crash on disconnect from a display

    Every time I disconnect from my monitors at my workstation to move into my company's conference room, I find that Adobe XD has crashed a shut itself down without warning.

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Exporting SVG is not accurate

    Importing into Illustrator brings some issues concerning the correct color assignation for some elements. Everything else seems to be at the correct place.
    In internet browsers the svg file looks alright but my colleagues have issues importing the files into their development environment, same as I do in illustrator.
    Please fix!

    5 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    7 comments  ·  Functional  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Prototype changes not updating

    I have a 6-month-old Xd file and a prototype that has been online for the same amount of time. I have made many updates to parts of the prototype since and they were always reflected on the online version after updating the same link. However today I have updated 2 of the 50 screens and these changes will not reflect on the online version. (They are however reflected in the Design Specs when I update the link for those).

    I have tried to update the link multiple times, closed and reopened the Xd file and application, saved the file under…

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Functional  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. duplicate symbols

    When pasting multiple artboards from one file to another symbol instances get duplicated into the Symbols panel. In other words, if I have 3 artboards using the same symbol, let's call it "symbol 1", when I paste those 3 artboards into a new file that " symbol 1" shows in triplicate in the destination file's symbols panel. The symbols are all named "symbol 1", each one linked to the individual artboards pasted into the destination document.

    It seems that on paste from one file to another XD is converting symbol instances into new symbols and that defeats the purpose of…

    2 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. 'Unknown error. Please try again later.' when I try to open the prototype online.

    I have published the prototype online and when I try to open it in a browser, I enter the password and get the error 'Unknown error. Please try again later.'

    Could you tell me what might it be?

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    bug-fixed  ·  5 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. XD prototype iOS mobile browser preview incorrectly working

    Browser preview.
    not working anymore ... the size is smaller! . Can you help me? i've tested in other prototypes (all af them look fine months ago, but now just doesn't look well.)
    same with new files..
    IOS : 10.3.3
    using xd: 10.0.12.9 and the previous version (same bug)

    3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    6 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Export bug - Hiding XD during export process

    During file export:

    Hiding XD (Cmd + H) while the export progress bar shows, prevents the progress bar from hiding (even after the export has finished).


    • Clicking the "X" next to the progress bar does nothing

    • Force Quit and reopen is the only way to get back to the document

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    6 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Design specs from a Sketch file

    I've opened a sketch file and, after saving it in XD I've tried to export as Design Specs.

    The upload percentage is fixed to 0% and nothing happens.

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. ''€''-sign does not work

    ''€''-sign does not work

    3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. [SHORTCUT OVERLAP] AltGr + E on Windows can no longer type Polish accented letter, Euro symbol, etc.

    As above.
    I can't write polish text because Zeplin opens every time I hit ALT(right) + E.

    14 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    13 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Plus button in assets

    Last update made the add button in assets bar impossible to click it. It is because the button is too near to the roll bar.
    Please, check the screenshot.

    4 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Prototype link error in the fixed position

    If I have a link in a fixed position, like a button in the menu and I scroll the page, the link will scroll together and appear over other items.

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    bug-fixed  ·  0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Trying to publish Design Specs but it stays in 0% forever

    I finished my design and it has 14 artboards. When I try to publish the design specs, the window only shows the message "Creating public link..." and stays in 0% forever.

    It doesn't even show any error.

    I tried to delete some artboards to upload with fewer artboards, but it didn't work either.
    The weird thing is that publishing design specs work in other files; but if I try to create other file and paste any of the artboards it doesn't work!

    1 vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. [Win10] Application stops responding (keyboard)

    Version 9.1.12.3
    Creative Cloud Sync 3.0.3.6
    Windows 10 PRO · Version 1709
    Lenovo X1 Carbon i7-6500 · 8 GB

    Xd succesfully launch, but after a while (randomly between 10" ~ 5') the keyboard stops working. Not writing in text fields, not editing any UI field, not shortcuts. I have to close the program and launch it again.

    Please, fix this problem because further than annoying, it makes really difficult to continue working with this fantastic app.

    Thank you,

    Francesc

    459 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    314 comments  ·  Functional  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Greetings Everyone!

    I’m pleased to share Microsoft has provided a fix for this issue via optional patch updates. To obtain, check for software updates.

    For details on the update see the following links:
    - Win10 RS4 (Build 17134.753), https://support.microsoft.com/en-us/help/4493437/windows-10-update-kb4493437
    - Win10 RS5 (Build 17763.475)  https://support.microsoft.com/en-us/help/4495667/windows-10-update-kb4495667

    Thanks everyone for your continued feedback and support! Have a wonderful weekend.

    Cheers!
    Nina
    Adobe XD

Feedback and Knowledge Base